

A PRACTICAL PRIMER ON PESTICIDES

May 25 – 26, 2021

All sessions will take place in the Eastern Time Zone.

DAY ONE: MAY 25, 2021

12:00 p.m. – 12:05 p.m.	Welcome and Introduction Michael T. Novak, Partner
12:05 p.m. – 12:35 p.m.	What is a Pesticide? Michael T. Novak, Partner
12:35 p.m. – 12:40 p.m.	5-Minute Transition Break to Next Session
12:40 p.m. – 1:25 p.m.	Registration with EPA: Understanding Your Options James G. Votaw, Partner
1:25 p.m. – 1:30 p.m.	5-Minute Transition Break to Next Session
1:30 p.m. – 2:30 p.m.	Labels: Merging Regulatory Requirements and Marketing Needs Michael T. Novak, Partner John B. Gustafson, Associate
2:30 p.m. – 2:45 p.m.	15-Minute Break
2:45 p.m. – 3:15 p.m.	Data Requirements and Risk Assessments for Registration Michael T. Novak, Partner
3:15 p.m. – 3:20 p.m.	5-Minute Transition Break to Next Session
3:20 p.m. – 4:00 p.m.	Data Citation and Compensation Michael T. Novak, Partner John B. Gustafson, Associate
4:00 p.m. – 4:15 p.m.	15-Minute Break to Next Session
4:15 p.m. – 4:40 p.m.	PRIA 4: Categories, Timelines, and Fees Coleen Gerber, Scientist
4:40 p.m. – 4:45 p.m.	5-Minute Transition Break to Next Session
4:45 p.m. – 5:15 p.m.	SARS-CoV-2 Claims, Expedited Review and List N Michael T. Novak, Partner David B. Fischer, Counsel
5:15 p.m. – 6:00 p.m.	Q&A and Networking Session <i>Join the seminar speakers for a Q&A Session in the Networking Lounge.</i>
6:00 p.m.	Seminar Adjourns for the Day



A PRACTICAL PRIMER ON PESTICIDES

MAY 25 – 26, 2021

All sessions will take place in the Eastern Time Zone.

DAY TWO: MAY 26, 2021

12:00 p.m. – 12:40 p.m.	The Last Hurdle: State Pesticide Regulatory Authority and State Pesticide Registration Javaneh S. Tarter, Associate
12:40 p.m. – 12:45 p.m.	5-Minute Transition Break to Next Session
12:45 p.m. – 1:05 p.m.	Pesticide Production Gregory A. Clark, Partner
1:05 p.m. – 1:10 p.m.	5-Minute Transition Break to Next Session
1:10 p.m. – 1:55 p.m.	The How, When, and Why of Reporting Adverse Effects Javaneh S. Tarter, Associate
1:55 p.m. – 2:05 p.m.	10-Minute Break
2:05 p.m. – 2:50 p.m.	Imports and Exports John B. Gustafson, Associate
2:50 p.m. – 2:55 p.m.	5-Minute Transition Break to Next Session
2:55 p.m. – 3:40 p.m.	State and Federal Enforcement Michael T. Novak, Partner
3:40 p.m. – 3:50 p.m.	10-Minute Break
3:50 p.m. – 4:20 p.m.	FIFRA Compliance and Tort Liability Eric P. Gotting, Partner
4:20 p.m. – 5:00 p.m.	Wrap-Up Discussion and Q&A Join the seminar speakers for a wrap-up discussion and final Q&A session in the Networking Lounge.
5:00 p.m.	Seminar Adjourns